Proxmox Sanallaştırma Sistemi Nedir?

Proxmox sanallaştırma sistemi nedir? Detaylı açıklamayı bu blog yazımızda bulabilirsiniz.

proxomox logo e1691485848534Proxmox Virtual Environment ya da Proxmox VE açık kaynaklı bir sanallaştırma ortamıdır. Linux temellidir.

Proxmox VE, KVM ve LXC (Linux Container) tipi sanallaştırmayı destekler. Bununla birlikte vmdk, qcow, qcow2, vdi, qed, raw disk, raw partition hard disk türlerini destekler. Bunların birbiri arasındaki dönüşümlere de izin verir.

Hem fiziksel sunucu hem de disk seviyesinde sanallaştırmayı destekler. Yani aynı anda birkaç fiziksel sunucuyu veya sunucu üzerindeki diskleri cluster (küme teknolojisi) özelliğinde çalıştırıp sistem kesilmelerine karşı sisteminizi koruyabilirsiniz.

Proxmox VE Sanallaştırma ekran görüntüsü

Proxmox VE Sanallaştırma ekran görüntüsü

Elinizdeki çoğu sunucuya kurulup kullanıma hızlı bir şekilde hazır hale gelir. Özellikle eski sunucularınıza da kurulabilir. Genellikle donanım ayırt etmez. Hem web hem de komut satırı arayüzlerinden kolayca yönetilebilir.

Hem web hem de komut satırı arayüzlerinden kolayca yönetilebilir.

Lisans maliyeti yoktur. Ancak her açık kaynak uygulamasında genellikle olduğu gibi üreticiden veya Kuvarssoft gibi proxmox çözümleri üreten bir bilişim firmasından isterseniz destek satın alabilirsiniz.

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp